Kuolleita

Olavi Pälli. Viulutaiteilija Olavi Pälli kuoli Helsingissä 5. helmikuuta. Hän oli syntynyt 4. elokuuta 1939 Ylivieskassa.

Olavi ”Olli” Pälli oli arvostettu muusikko ja viulisti. Hän esiintyi useita kertoja Radion Sinfoniaorkesterin solistina sekä omin konsertein eri puolilla Suomea. Kamarimuusikon taitojaan Pälli esitti perustamassaan Finlandia-kvartetissa.

Olavi Pälli opiskeli viulunsoitta Sibelius-Akatemiassa sekä Ranskassa ja valmistui Akatemiasta vuonna 62. 1. viulistin vakanssin Radion Sinfoniaorkesterista Pälli sai vuonna 1961. Oulun kaupunginorkesterin ensimmäisenä konserttimestarina Olavi Pälli soitti 63-64 sekä toisena konserttimestarina 67-68.

Orkesterityön ohella Olavi Pälli opetti Oulun musiikkiopistossa viulunsoittoa. 60-luvun alussa hän toimi myös Oulun kaupungin musiikkiopiston vararehtorina. Pälli palasi Ouluun vielä talvella 83 ja toimi vt. konserttimestarina kaupunginorkesterissa.

Ollessaan virkavapaalla 60-luvulla Radion sinfoniaorkesterista, Oulun lisäksi Pälli toimi Jyväskylän kaupunginorkesterin konserttimestarina.

1970 Olavi Pälli palasi radion sinfoniaorkesteriin vuorottelevaksi toiseksi konserttimestariksi. Hän oli Finlandia-kvartetin perustajajäsen ja toimi sen ensimmäisen viulun soittajana 1969-76. Finlandia-kvartetti saavutti aseman yhtenä Suomen parhaista kamarimusiikkiyhtyeistä erityisesti levytystensä ansiosta. Olavi Pälli esiintyi kvartetin mukana Pohjoismassa ja Euroopassa ja levytti kvartetin kanssa kuusi LP-levyä. Sairaseläkkeelle RSO:sta Olavi Pälli jäi vuonna 1983. (Kaleva)

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva