Kiskopolun sillan suunnittelu alkaa

Irma Nykänen

OULU Nokelassa olevan Kiskopolun kevyen liikenteen siltayhteyden suunnittelu ja siihen liittyvän asemakaavan tarkistus on parhaillaan käsiteltävänä.

Tekninen lautakunta päätti, että radan ylittävän sillan korjaussuunnittelu ja sen tarvitsemat lisätutkimukset samoin kuin ratapihalle johtavan katuyhteyden suunnitelma tilataan Suunnittelukortes Oy:ltä 22 600 euron (vajaan 135 000 markan) hintaan.

Rakennussuunnittelun pohjaksi on valittu vaihtoehto ykkönen eli rautateiden pääraiteen ylitys, jolloin yhteys alkaa Kiskopuistosta saakka. Toisena vaihtoehtona oli alikulkusillan rakentaminen ja kolmantena koko sillan purkaminen.

Siltasuunnittelijana toimii Suunnittelukortes, joka on suunnitellut myös tällä hetkellä pois käytöstä olevan osuuden parikymmentä vuotta sitten.

Nykyinen siltaosuus on kohtuullisen kuntoinen, mutta nopeasti rappeutumassa. Osuuden peruskorjaussuunnitelma on siten tarpeen laatia yhdessä uuden siltaosuuden kanssa.

Korjauskustannukset täsmentyvät suunnittelun edetessä. Tällä hetkellä ne ovat teknisen keskuksen katu- ja viherpalveluosaston arvion mukaan noin 300 000 euroa. Koko hankkeeseen on arvioitu menevän rahaa noin 1,1 miljoonaa euroa (noin 7 miljoonaa markkaa).

Teatterisuunnitelma tiedoksi

Kaupunginteatterin uusi hankesuunnitelma hyväksyttiin viime kesäkuussa. Tekninen lautakunta merkitsi uuden osallistumis- ja arviointisuunnitelman tiedoksi.

Nykyisen teatterin kerrosala on noin 6 750 kerrosalaneliömetriä, ja uudisosan laajuudeksi on määritelty noin 5 000 kerrosalaneliömetriä.

Töiden vuoksi Vänmanninsaareen tarvitaan asemakaavanmuutos, joka peruskorjaus- ja laajennustöiden suunnitelmien kanssa on ollut vireillä jo vuodesta 1996 lähtien.

Teknisen keskuksen tilapalvelut vastaa peruskorjauksesta ja laajennusosasta. Rakennuttajana toimii Pohjois-Suomen projektikonsultit Oy. Rakennussuunnitelmien laatimisesta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy.

Hanketta ohjaa valtuuston viime elokuussa asettama rakennustoimikunta, jonka puheenjohtajana on apulaiskaupunginjohtaja Silja Hiironniemi.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmat sekä luonnosvaihtoehdot esitellään kaavakokouksessa tämän kevään aikana. Kaavamuutoskin aiotaan viedä valtuuston päätettäväksi vielä tämän vuoden kuluessa.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva