Demo herätti levy-yhtiöt

Kati Valjus
Oulu Oululainen Ellinoora Leikas, 19, ei ole pysyä nahoissaan. Ylioppilaskirjoitukset Madetojan musiikkilukiosta on saatu kunnialla päätökseen, ja elämässä on alkanut tapahtua mielettömiä asioita.
"Musiikki on kulkenut mukanani aina, olen laulanut pikkutytöstä asti. Nyt näyttää siltä, että siitä voisi tulla ihan oikea ammatti", tyttö hymyilee.
Leikas on tehnyt sopimuksen levy-yhtiö Warner Musicin kanssa, ja ensimmäinen sinkku musiikkivideoineen julkaistaan elokuun loppupuolella.
Miten tähän on tultu?
"Lujalla tahdolla ja kovalla työllä. Ja onnella", nuori nainen nauraa.
Kävi nimittäin niin, että Leikas oli äänittämässä demoa alakouluaikaisen musiikinopettajansa Ismo Koskelan luona, kun Koskela kysyi, saisiko laittaa sinkun eteenpäin levy-yhtiöihin.
"Kolmesta levy-yhtiöstä oltiin kiinnostuneita."
Leikas teki siis sen, mistä moni voi vain haaveilla: pääsi valitsemaan, minkä levy-yhtiön kanssa haluaa tehdä sopimuksen.
Sopimuksen allekirjoittaminen tapahtui jo pari vuotta sitten. Sinkun ja tulevan levyn kanssa on edetty rauhallisesti.
"Kaverit ovat patistaneet hakemaan Voice of Finlandiin, mutta formaattiajattelu ei sovi minulle. Olen halunnut edetä perinteisen kaavan mukaan, vaikka jollekin toiselle se on varmasti oiva tie unelmaan."
Keikkakokemusta Leikas on kerännyt viime vuosina muun muassa opiskelutovereista kootun Eleanor & Poikakalenteri -bilebändin solistina.
"Cover-homma ei kuitenkaan ole se, mitä haluan tehdä lopun ikäni."
Elokuussa julkaistava sinkku Sellainen mies on tanskalaisten Kristian Martinsenin, Louise Dubielin ja Annette Heickin säveltämä. Sanat siihen on tehnyt Iisa Pykäri Regina-yhtyeestä. Sinkun musiikkivideo käytiin kuvaamassa Berliinissä toukokuussa.
"Musiikkini on suomenkielistä, soulvivaihteista poppia. Kuuntelen paljon vanhaa musaa, ja se kuuluu myös omassa musiikissani", Leikas kuvailee.
Leikas säveltää ja sanoittaa myös itse.
"Ajattelen kuitenkin, että liian paljoa ei pidä heti alussa ottaa omille harteille. Suomessa on huipputekijöitä."
Musiikista parasta on nuoren muusikon mukaan se, että laulujen kautta voi kertoa vaikeistakin tunteista. Omissa lauluissa tulee aina raotettua vähän sisintään.
Nyt nuorella artistilla ovat edessään muutoksen tuulet. Elojazzeilla Rauhalassa 3.8. hän esiintyy Oulu Youth Jazz Orchestran solistina yhdessä Suvi Aallon ja Mikko Kontturin kanssa.
"Se on minulle jäähyväiskeikka kotikaupungilleni. Sen jälkeen pakkaan kamat ja muutan Helsinkiin. Aloitan lauluopinnot Helsingin Pop & Jazz konservatoriossa ja toivottavasti pääsen kunnolla työstämään tulevaa levyä."
Levyn on määrä tulla ulos ensi vuonna.
Vaikka muutto pääkaupunkiin on edessä, kotikaupunki ei lähde naisesta, sen hän lupaa.
"Juuret ovat tärkeä juttu. Oulu tulee aina pysymään sydämessä, se on varmaa. Muutos on silti välttämätön, jos haluaa mennä elämässä eteenpäin. En ole vielä asunut omillani, mutta nyt jaamme asunnon kahden hyvän ystäväni kanssa."
Tulevaisuus ei pelota, mutta vähän kyllä jännittää. "Kaikki on niin mahtavaa nyt. Kylmiä väreitä menee ihan koko ajan."

Ellinoora Leikas Oulu Youth Jazz Orchestran solistina Elojazzeilla Rauhalassa 3.8. kello 18 alkaen.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva