Tuttujen tuulten taitaja

Yleisöystävälliset heitot tuovat hyvää karmaa omaan peliin, kotikentällään EM-pronssiaan puolustava Juho Parviainen vakuuttaa.

Juho Parviainen hallitsee Meri-Toppilan pyörivät tuulet: putti uppoaa tarkasti koriin. Kilpailujohtaja Erno Väyrynen toivoo, että yleisö tulisi katsomaan Euroopan parhaita frisbeegolfareita.

200 heittäjää, 21 eri maata

Teemu Wilenius

Oulu

Meri-Toppilan frisbeegolfradalla riittää vilskettä keskiviikkoaamuna, kun kahden vuoden välein järjestettävät EM-kisat pyörähtävät käyntiin. Seitsemässä luokassa kilpailee yhteensä 200 heittäjää 21 eri maasta.

Suomi on maailman johtava frisbeegolfmaa, ja se näkyy kisajoukkueen koossa. Isäntämaa sai kisoihin yhteensä 31 urheilijaa. Yli kymmenen heittäjän joukkueella kisoihin osallistuvat lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Iso-Britannia, Itävalta, Ranska, Saksa ja Tshekki.

Kilpailujohtaja Erno Väyrynen on tyytyväinen, että mukana on myös frisbeegolfin lilliputteja.

– Islannin ja Unkarin kaltaiset maat lisäävät kisojen mielenkiintoarvoa.

– Meidän järjestäjien tavoite on tehdä lajista mahdollisimman iso ja tunnettu.

EM-kisojen järjestäminen Oulussa on vaatinut alueen laji-ihmisiltä suuren määrän talkootyötunteja. Myös kaupunki on ollut kiitettävästi mukana.

– Kaikki on nyt pelaajia varten valmiina. Kaupunki leikkasi väylät tänään aamulla kisakuntoon. Enää ei tarvitse tehdä muuta kuin viimeistellä kisakeskus kuntoon, Väyrynen kertoi tiistai-iltapäivänä.

Kilpailujohtaja toivoo, että ihmiset löytäisivät tiensä kisapaikalle, vaikka taivaalta ripottelisi vesipisaroita.

– Yleisötavoitteemme koko viikolle on 5 000. Se on kova luku, mutta toivottavasti pääsemme siihen.

Frisbeegolfin EM-kisat Oulun Meri-Toppilassa 24.8.–27.8. Kisat alkavat keskiviikkona kello 8. Tarkemmat aikataulut ja lisätietoa kisoista: www.edgc2016.com/fi

Creative Commons -lisenssi

Artikkelin lähde Kaleva 24.08.2016.