Jälleen uusia ravintoloita

Oulun ravintolatarjonnan uudet tulokkaat haluavat keskittyä rentoon tunnelmaan, palveluun ja hyviin raaka-aineisiin.

Sanna Alavaikko

Oulu

Oulun ravintolatarjonta lisääntyy ja monipuolistuu kaiken aikaa. Keskustan alueelle ollaan tälläkin hetkellä puuhaamassa uusia ruokailupaikkoja. Lisäksi muutamat jo olemassa olevat ravintolat ovat uusimassa ilmettään.

Etenkin etnisiä ravintoloita on Oulussa avattu viime vuosien aikana runsaasti, mutta alalla on myös vaihtuvuutta.

Helsingin ravintoloissa ammattitaitoa ja kokemusta hankkineet Nina Wasama ja Jani Huitsi avaavat Saaristonkadulle uuden ravintolan, Flying Reindeerin syyskuussa.

– Tavoitteena on rento ravintola, johon asiakkaiden on helppo tulla. Meillä olisi tietotaitoa fine diningiin, mutta sellaiselle ei ole Oulussa nyt tilausta. Easy dining on ehkä oikea kuvaus sille, mitä tavoittelemme, Huitsi kertoo.

Hän toivoo, että ravintolassa käyminen ei olisi ihmisille enää vain juhlapäivien juttu, vaan ravintolassa syöminen arkipäiväistyisi.

Oulun ravintolatilannetta Huitsi vertaa Turkuun, jossa on viime aikoina avattu paljon uusia ravintoloita.

– Näyttää, että Oulussakin tarjonta on lisääntymässä. Asiakkaita varmasti Oulun kokoisessa kaupungissa riittää. Erilaiset asiakkaat tarvitsevat erilaisia ravintoloita, Huitsi sanoo.

Hänen mielestään Oulu kaipaisi myös jonkinlaista ruokatapahtumaa.

– Kun Valkosipuliyökin loppui, tilalle tarvittaisiin jotain. Tarvittaisiin joku, joka laittaisi tapahtuman pystyyn ja innostaisi toiset yrittäjät mukaan. Oulun ravintolatarjonta on mielestäni tällä hetkellä vähän vanhanaikaista, Huitsi toteaa.

Hän toivoo alalle rohkeita suunnannäyttäjiä, jotka toisivat tarjontaan vielä jotain uutta.

Keskustan katukuvassa näkyy myös muita ravintoloita, joiden pitäisi avata ovensa lähiaikoina. Isollakadulla Anttilaa vastapäätä on ollut jo pidempään ikkunateippausten mukaan avautumassa kreikkalainen ravintola, mutta sen avaaminen on viivästynyt.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan omistaja on vaihtumassa ja paikalle avataan syyskuun alussa perinteisempää, pohjoismaalaistyylistä ruokaa tarjoileva ravintola.

– Meillä on suunnitelmat olemassa, mutta lopullisia sopimuksia ei ole vielä tehty. Tavoitteena kuitenkin on, että remontti jatkuisi ensi viikolla ja ravintola saataisiin auki syyskuun alussa, sanoo Petri Jarkko Via Grande Oy:stä.

Hänen mukaansa tarkoituksena on keskittyä erityisesti hyvistä raaka-aineista valmistettuun lounaaseen, joka tarjoillaan pöytiin. Myös kalatarjontaan halutaan panostaa. Iltaisin on tarjolla myös ruokia ala carte -listalta.

Jarkon mielestään Ouluun mahtuu edelleen uusia ravintoloita, kunhan jokainen löytää omat vahvuutensa.

– Etnisiä ravintoloita on jo sen verran paljon, että kaikille ei välttämättä riitä kakkua jaettavaksi. Uskon kuitenkin, että esimerkiksi hyvään palveluun ja raaka-aineisiin panostavalle lounaspaikalle on kysyntää, hän sanoo ja jatkaa:

– Monessa ravintolassa asiakas on vähän unohtunut, vaikka asiakkaan pitäisi olla tärkein. Pitäisi palvella niin, että asiakas haluaa tulla toisenkin kerran

Myös perinteinen Fransmanni on uudistumassa ja avaa uudella bistro-konseptilla perjantaina. Heinäpäässä puolestaan avautuu tänään uusi intialainen ravintola entisen Mezzalunan tiloissa.

Flying Reindeerin yrittäjät Jani Huitsi ja Nina Wasama lupaavat, että heidän ravintolassaan tarjoillaan päivittäin poroa jossain muodossa. Isollekadulle suunnitellun uuden ravintolan avaaminen on viivästynyt. Ravintola avataan uudella nimellä ja konseptilla todennäköisesti syyskuussa.

Creative Commons -lisenssi

Artikkelin lähde Kaleva 18.08.2016.