Keskustelu vahvistaa tekstintekijää

Viehtymys kirjoittamiseen yhdistää Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry:n eritaustaisia jäseniä.

Meidän kulma

Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry:n puheenjohtajana 1990 aloitti Ruukin kansalaisopiston rehtori, FM Anneli Salonen. Hänen tavoitteenaan oli ”luovan ihmisen etsintä”. Vaikka yhteiskunta on muuttunut rajusti ja kirjalle ja kirjoittamiselle on ilmestynyt kilpailijoita, kirjoittamiskulttuuri elää.

Kirjoitustaitoaan voi kehittää riippumatta koulutustaustasta. Yhdistyksessä voi tavata samoin ajattelevia, luovia ihmisiä, luoda sosiaalisia suhteita ja saada uusia elämyksiä. Tähän yhtyy Eeva Holma, entinen englannin ja ruotsin kielen lehtori. Hän on kirjoittanut seitsemän runoteosta, ja runoja on Oulu-opiston antologioissa.

– Yhdistys on ollut kiva rentoutumiseen ja virikkeiden hakuun.

Nykyinen puheenjohtaja, FM Hannele Lantto-Kauppila on toiminut Oulun aikuislukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina ja ilmaisutaidon opettajana. Edeltäjänä toimi LL, FM, kirjallisuusterapeutti Mirja Heikkilä. Kirjoittajaohjaaja Pirkko Böhm-Sallamo on luonut verkostoja yhteistyökumppaneihin.

Pirkko Mattila on toiminut yritysten henkilökunnan ja johdon kouluttajana. Hän aloitti kirjoittamisen Oulu-opistossa ja on kirjoittanut kolme romaania, joista tuorein, Kaunis Saara, julkaistaan 31. elokuuta. Leena Lehmuspuu, eläkkeellä oleva diakonissa-erikoissairaanhoitaja-kätilö, on kirjoittanut viisi teosta, lähettäjäkirjeitä ja päiväkirjaa, toiminut lehtiavustajana ja kolumnistina.

– Liityin yhdistykseen Oulu-opistossa. Tavoitteellisen kirjoittamisen kasvupohja on vahvistunut. Olen saanut kannustusta, virikkeitä ja välineitä kirjoittajana kasvamiseen.

Esa Nakkila on Nokialla jaospäällikkönä. Hän on julkaissut novellikokoelman ja pitää blogia osoitteessa juolahdus.wordpress.com.

– Toivon kirjoittamiseen tukea ja neuvoja ja sitä, että oppisin toisilta kirjoittajilta ja pystyisin itse tarjoamaan oppia toisille.

Kaisa Kervinen, entinen tiedottaja, on kirjoittanut viisi teosta proosaa ja lyriikkaa sekä kaksi historiikkia. Yhdistyksen hän löysi ystävättärensä ja entisen työtoverinsa avulla eikä ole katunut.

– On antoisaa olla yhdessä kirjoittamista rakastavien ihmisten kanssa. Seura tekee kaltaisekseen.

Teija Anneli, psykologi, on julkaissut yhdeksän runokokoelmaa ja pitää kahta blogia. Hän tutustui kirjoittajiin ja piti yhdistyksen 20-vuotisjuhlassa luennon ja työpajan.

– Arvostan ajatustenvaihtoa ja kohtaamisia toisten kirjoittajien kanssa. Toivon saavani aikaa ja mahdollisuuden keskittyä kirjoittamiseen.

Hannele Lantto-Kauppila

Fakta

Kirjoittajien juhla

Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry:n 25-vuotisjuhlat lauantaina 29.8. Kirkkotorin koulutuskeskuksessa Oulussa.

Noin 160 jäsentä, puheenjohtaja Hannele Lantto-Kauppila, hannele.lantto@gmail.com tai 045 633 5599.

Kirjoittajien johtokunta koolla. Anneli Halme (vas.), Irja Toppila, Hilkka Jokelainen, Hannele Karhu, Leena Maria Lehtonen, Hannele Lantto-Kauppila ja Seppo Pekkala. Kuvasta puuttuvat Matti Kemppainen ja Paula Karhumaa.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva