OuluZone kisakäyttöön

Autourheilu

Tero Lyttinen
Oulu Kuudettakymmenettä toimintavuottaan tänä kesänä juhliva Oulun Moottoriurheilijat autourheiluseura sai kunnian järjestää uuden OuluZone-moottoriurheilukeskuksen ensimmäisen kilpailun. Jokamiesluokan ajoissa oli mukana lähes 200 kuljettajaa.
Kokenut naisten luokan kuljettaja Sirpa Hjort ei ollut ennen lauantaita ehtinyt testata rataa ja odottikin mielenkiinnolla omaa vuoroaan.
"Haastavalta radalta näyttää. Siinä on tuo hyppykin ja pitkähän se on, melkein kaksi kertaa pidempi kuin Iinatissa. Kyllä taitaa kuplan moottori olla kovilla", Hjort mietti.
Jääliläinen onnistui kilpailussa mainiosti. Hän otti A-finaalissa kärkipaikan ensimmäisessä mutkassa ja ajoi vastustamattomasti voittoon.
"Radan profiilihan on tosi hyvä, mutta soraosuudet ei kestä vielä yhtään. Ei siinä vielä oikein päässyt kokemaan vauhdin hurmaa muuten kuin asfaltilla", Hjort kertoi.
Yleisessä luokassa ykköstilan nappasi oululaisseuraa edustava Antti Piispanen. Fiat-kuljettaja onnistui hyvin ensimmäisen mutkan jarrutuksessa ja pääsi kärkipaikalle. Jääliläinen Juha-Pekka Pellikka ajoi toiseksi. EVK-luokassa voittoon hurjasteli raahelaisseuraa edustava Jarno Virta.
Nuorissa voitto kirjattiin Rovaniemeläisseuraa edustavalle Rami Vanhamaalle.
Toimitsijatehtävissä toiminut Jouko Puhakka piti näkemästään.
"Ratatuomaripisteet vaikuttaa olevan turvallisilla paikoilla. Olin positiivisesti yllättynyt. Hyvä kisapaikka tästä tulee, kun vielä kehitetään", ratatuomari Puhakka kertoi.
Hannu Raappana löysi alueesta vielä kehitettävää katsojan kannalta.
"Ratahan on hieno ja sen vuoksi pitäisi kyllä vielä panostaa myös katsomoihin ja palveluihin. Rataa reunustavat kaiteet näyttää kyllä vähän hurjalta, toivottavasti kuskit ei niihin törmäile pahasti", kiiminkiläinen tuumaili.
Lähialueen seurat ovat ottaneet Kuusamontien varrella sijaitsevan radan välittömästi kovaan käyttöön.
OuluZonen virallisia avajaisia vietetään ensi lauantaina Oulun urheiluautoilijoiden järjestämän rallicrossin SM-osakilpailun yhteydessä.
Seuraavana viikonloppuna on vuorossa Scuderia Palas autourheiluseuran isännöimä JM-kilpailu.Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva