Sahaus alkoi jälleen Kellossa

Rauni Peltonen

HAUKIPUDAS Elokuun alusta saakka on Kellossa viritelty uuden yhtiön lukuun konkurssiin menneen Kellon sahan toimintaa. Uusi yhtiö on Shinshowa Finland Ltd.

Lopulliset sopimuspaperit ovat vielä matkalla, mutta maanantaina Kellossa sahattiin jo kokeeksi vajaat pari sataa lautaa.

”Käynnistysvaihe on päällä”, kommentoi Honkamajat Oy:n toimitusjohtaja ja tulevan omistusyhtiön hallituksen jäsen Kristian Aalto.

Hänen kertomansa mukaan myös kaksi japanilaisen omistajayhtiön edustajaa on parhaillaan Haukiputaalla. Tarkoitus on puhua muun muassa tilauskannasta.

Aalto arvioi, että omistajien, japanilaisen Shinsowan sekä suomalaisten Honkamajat Oy:n ja Profin tuotanto Oy:n sahatavaran tarve on alkuvaiheessa 50 000 kuutiometriä vuodessa.

Yhdessä vuorossa sahan nykykapasiteetti on 25 000 kuutiometriä, joten saha jouduttaneen panemaan myöhemmin kahteen vuoroon.

Paikkakunnalle päätös merkitsee 35-40 työpaikkaa.

Kunta myy 8 800 neliömetrin tontin

Saha-alueen sisälle jäi yksi kunnan vuokrateollisuustontti. Uusi yhtiö tarjoutui ostamaan sen 15 000 markalla, mutta kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle 20 000 markan kauppahintaa.

Kahteen eri vuokrasopimukseen liittyvillä perusteilla tontin todellinen hinta vaihtelee jopa 292 700 markasta 170 000 markkaan.

Kunnanhallitus päätyi kuitenkin erittäin halpaan hintaan kunnanjohtaja Heikki Seppälän esittelyn perusteella.

Seppälän mukaan halpa hinta varmistaa kaupan syntymisen, auttaa säilyttämään työpaikkoja ja lisää antaa vauhtia myös tuleville investoinneille.

Sivu 5.

Creative Commons -lisenssi
Artikkelin lähde Kaleva